Hypotheek

Logo      De kosten van een hypotheekadvies? meer info

 

 

Logo 

                                                                   

Hypotheek nodig om een huis te kopen?

Het is handig om zoveel mogelijk informatie te zoeken over het kopen van een huis. Daarna kunt u zelf uw droomhuis zoeken of een makelaar inschakelen. Met een eigen makelaar krijgt u namelijk sneller informatie over het laatste aanbod. Heeft u het ideale huis gevonden dan brengt u een bod uit. Wordt u het met de verkoper eens over de koopsom dan tekent u een voorlopig koopcontract. Vervolgens heeft u nog drie dagen bedenktijd. Gaat deze voorbij dan bent u de gelukkige eigenaar van een nieuw huis, anders moet u schriftelijk laten weten, dat u van de koop wenst af te zien. uit.

Zorg dat u een aantal voorbehouden in de koopakte opneemt, zoals het financieringsvoorbehoud en bijvoorbeeld een bouwkundige keuring. Mocht u de hypotheek niet rond krijgen of het pand ernstige gebreken vertonen, dan kunt u er nog onderuit.

Is dat allemaal geregeld dan kunt u naar de notaris van uw keuze. De notaris draagt er zorg voor, dat het huis op uw naam gezet wordt. En als u toch bij de notaris bent, bespreek dan of uw rechten en plichten jegens uw partner en uw testamenten goed geregeld zijn. 

Vrijblijvend hypotheek advies gesprek
Het is goed om u te oriënteren op het internet waarbij de rente’s, voorwaarden en soorten hypotheken worden vergeleken, maar de professionele hypotheekadviseurs kunnen u natuurlijk de laatste ontwikkelingen doorspreken voor een deskundig advies. Een onafhankelijk adviseur vergelijkt de hypotheken van verschillende aanbieders en stemt het advies precies af op uw financiële situatie!

Hypotheek afsluiten: het proces
Nadat u weet hoeveel u kunt lenen en welke hypotheekvorm het beste bij u past, begint u met het zoeken naar een ander huis. Heeft u het huis gevonden, dan krijgt u meestal een paar weken de tijd om de financiering rond te krijgen. Het is slim om bij verschillende adviseurs langs te gaan om zoveel mogelijk hypotheekinformatie in te winnen.
Bij de hypotheekadviseur krijgt u vaak één of meer offertes mee. Vergelijk deze uitgebreid en beslis welke hypotheek het beste bij u past. Nadat u de keuze heeft bepaald, ondertekent u de offerte. Als u bij de notaris zit voor de overdracht van de eigendom, passeert tegelijkertijd ook de hypotheekakte. Daarmee is de hypotheek helemaal rond.